Wie draait op voor ongevallen en schade?
Controleer voor je gaat rijden de deelauto op zichtbare schades. Zo voorkom je bij schade rijden eventuele discussies achteraf. Bekende schades staan al in de app aangegeven. Zie je nog andere schade die niet in de app staat? Meld dit dan eenvoudig met een foto via de app. Controleer na je rit de auto nog een keer op eventuele nieuwe schades.
Verzekering bij deelauto’s
Lees goed de voorwaarden door over aansprakelijkheid bij schade. Die verschillen per aanbieder, regio en afspraken die je bij het huren van de deelauto maakt. Lees die dus door voor je gaat rijden, dan weet je goed waar je aan toe bent als je schade hebt.
Veroorzaak je zelf schade, dan vallen de kosten mogelijk onder de verzekering van de deelauto-aanbieder. Vaak is er wel een eigen risico. Dat is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering uitkeert. Heb je bijvoorbeeld een eigen risico van 250,00 euro en is er 1.000 euro schade gereden? Dan moet je zelf 250 euro betalen en betaalt de verzekering het restbedrag. Is je tegenpartij aansprakelijk voor de schade, dan geldt er vaak geen eigen risico. De verzekering van de tegenpartij betaalt dan de volledige schade.
Tips om schade bij een deelauto te voorkomen
- Controleer de auto voordat je ermee gaat rijden.
- Rij voorzichtig en volg de verkeersregels.
- Parkeer de auto op een veilige plek.