-    Geen vaste lasten, zoals autoverzekering en wegenbelasting
-    Geen onverwachte kosten, zoals reparaties
-    Geen dure aanschaf voor een nieuwe auto
-    Eerlijke verdeling gebruikskosten over alle deelnemers
-    Let op: rijd je meer dan 10.000 kilometer per jaar? Dan is een deelauto wel duurder. 
 

0:00
0:00
/
0:00

Wil je weten of een privéauto duurder is dan een deelauto? Vergelijk dan eens de jaarlijkse kosten met elkaar. Neem voor een eerlijke vergelijking ook aanschafkosten, motorrijtuigenbelasting, verzekering, apk, onderhoud, brandstof, parkeer/vergunnings-kosten en afschrijving mee. Dat adviseert ook ervaringsdeskundige Harmen uit Amsterdam, want dan weet je echt waar je aan toe bent. ‘Je maakt een som: wat ben ik op jaarbasis kwijt aan een deelauto, en wat betaal ik jaarlijks aan het hebben van een eigen auto?’ Lees Harmens ervaringsverhaal op de website.

Benieuwd of een deelauto ook voor jou financieel interessant is? Bekijk het overzicht van autokosten op de site van het NIBUD of gebruik de ANWB-rekentool en bereken je kosten!
 

Wil je een indicatie hebben van de kosten van een deelauto? Klik dan hier

Bereken de kosten van een deelauto

Deze website geeft inzicht in de kosten van een deelauto voor verschillende aanbieders. Het geeft slechts een indicatie van de kosten op basis van tijdsduur en het aantal kilometers. Voor de exacte kosten en het boeken van een deelauto verwijzen we je naar vergelijkingssites of apps van aanbieders. Bekijk op deze pagina welke aanbieders er zijn.

Let op: dit is een indicatie. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.