Autodelen maakt je wereld mooier. Deel jij al?

We delen al van alles met elkaar. Boeken via een bibliotheek, een OV-fiets en dus ook deelauto’s. Een deelauto kan veel voordelen opleveren. Zo betaal je alleen als je een deelauto gebruikt en kan je kiezen uit veel verschillende typen auto’s. Deelauto’s zijn ook nog eens beter voor het klimaat.

Als je in een gemiddelde straat kijkt, zie je overal geparkeerde auto’s staan. Dat is niet zo gek, want auto’s staan gemiddeld 96 procent van de tijd stil. Dat is best zonde toch? Door met meerdere mensen een auto te delen staan auto’s minder vaak stil en zijn er minder parkeerplaatsen nodig. De ruimte op straat kan dan anders gebruikt worden, bijvoorbeeld voor meer groen of parkeerplekken voor fietsen.

Deelauto’s kunnen jou verschillende voordelen bieden:

Alleen betalen als je een deelauto gebruikt

Als je kiest voor een deelauto, betaal je alleen als je er gebruik van maakt. Je hebt geen vaste lasten, zoals een autoverzekering en wegenbelasting. Ook onverwachte kosten, zoals reparaties, zijn verleden tijd. Overweeg je een auto te kopen, dan kan een deelauto je een dure aanschaf besparen.

Altijd een deelauto die past bij wat je nodig hebt

Deelauto’s zijn er in allerlei vormen en maten. Of je nu even snel een auto nodig hebt om boodschappen te doen of een grote auto wil om grote spullen te vervoeren. Het kan allemaal. Van een kleine auto, tot een grote SUV, of zelfs een bestelbus.

Een deelauto is vaak een duurzame keuze

Deelauto’s zijn vaak beter voor het klimaat. Zo is bijna de helft van het aantal deelauto’s inmiddels elektrisch, en dit aantal stijgt ieder jaar. Elektrisch rijden draagt bij aan een schone lucht en minder CO2-uitstoot. Zo maak je met een deelauto een duurzame keuze.

De mogelijkheden om een auto te delen

Naast verschillende soorten deelauto’s zijn er ook verschillende manieren om auto’s te delen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om samen met familie, vrienden of buren een auto te kopen en te delen. Daarnaast kan je met de buurt of de straat ervoor kiezen om een eigen buurtcoöperatie op te zetten waarin je één of meerdere auto’s met elkaar deelt. Of je huurt snel en gemakkelijk een deelauto via een app op je mobiele telefoon bij één van de verschillende deelauto aanbieders.

Benieuwd of een deelauto ook wat voor jou is?

Probeer een deelauto dan eens zelf. Kijk hier voor de verschillende kortingsacties van deelauto aanbieders.